Индийската армия твърди, че е намерила стъпки на митичния звяр Йети с размери от 32 на 15 инча (СНИМКИ)

Индийската армия твърди, че е намерила стъпки от Йети, това разпали вълна от шеги в социалните медии, съобщават Би Би Си и БГНЕС.

Армията публикува в Туитър, че е намерила стъпки на митичния звяр Йети  с размери от 32 на 15 инча (81 х 38 см) близо до лагер край планината Макалу на 9 април.

Йети е голямо, приличащо на маймуна същество основно свързано с фолклора на Южна Азия.

Няма доказателства, че Йети съществува, но митът остава силен в района.

Армията сега допринася за легендата като споделя снимки на “отпечатъците” в снега в своя официален акаунт в Туитър.

Снимки:

Въпреки, че отпечатъците са намерени на 9 април от армията публикуват снимките сега, след като са решили дали отговарят на ранните теории за него, пише вестник Таймс оф Индия.

Шегите в социалните мрежи не закъсняха. Реагирайки на недоверието на потребителите обаче, от армията заявиха, че “доказателствата” за Йети са били “снимани” и “дадени на експерти по въпроса”. “Ние смятахме, че е разумно (да излезем наяве) и да възбудим научния нрав и да разпалим интереса”, пишат от индийските въоръжени сили.

“Това първо трябва да бъде много внимателно проверено, преди да се твърди нещо толкова нелепо, както всъщност се случва”, пише потребител в Туитър.

“И аз забелязах стъпки на Йети в Сингапур снощи. Каква случайност!” Шегува се друг потребител в социалната мрежа.

Йети, познат като голямата стъпка е легендарно същество, което се смята, че населява Хималаите. Истории за хора, които са го виждали идват от Индия, Непал и Бутан.

През 2013 г. британски учен заключи, че Йети може всъщност да е подвид на кафявата мечка.

През 2011 г. ДНК тестова на “пръст на Йети” донесени от Непал преди половин век показаха, че той е човешки.

През 2013 г. при ДНК тест косми, за които се смята, че са на Йети се откри, че те са на антична полярна мечка. Ръководителят на изследването проф. Бриян Сайкс от Оксфорд, заяви че най-вероятното обяснение за мита е хибрид между бели и кафяви мечки.

Следвайте ни в социалните медии