Империята на Джейми Оливър се срина

Над 1000 души може да останат без работа, след като веригата ресторанти на известния английски телевизионен готвач Джейми Оливър обяви несъстоятелност, съобщават „Скай Нюз” и „Гардиън”.

Неясна е съдбата на над 20 обекта, като процесът по преобразуване на остатъците от компанията ще се води от Кей Пи Ем Джи (KPMG) и се очаква да бъде търсен нов собственик на ресторантите. Говорител на Оливър подчерта, че проблемите засягат само една от фирмите му в Обединеното кралство и останалите дружества към момента „функционират нормално”.

Самият готвач, който натрупа състояние с помощта на телевизионните си изяви, коментира: „Дълбоко съм натъжен от това развитие на нещата и искам да благодаря на всичките си служители и доставчици, които вложиха сърцата и душите си в този бизнес за над десетилетие”.

Преди две години бизнесът на Оливър избегна на косъм същата съдба, като тогава бяха затворени голям брой заведения, работещи на загуба. Основна причина е изключителната конкуренция на пазара, която вече изхвърли от бизнеса много от другите играчи, предаде Би Ти Ви.

Следвайте ни в социалните медии