Има съмнения за подправени документи в случая с починалото 3-годишно дете

Родителите няма да спрат да търсят истината. Според нас извършената проверка е компрометирана и опорочена, тъй като се базира на документи, които са преправяни. Първата епикриза, която е дадена, е без диагноза, няма и подпис на анестезиолог, а той е бил през цялото време до детето. Това заяви в сутрешния блок на bTV София Николова, адвокат на семейството, чието 3-годишно дете почина заради забавено лечение в три болници.

Втората епикриза излиза с вярно с оригинала, при нея обаче съдържанието е съвсем различно с първата епикриза. Това разминаване говори, че е налице някакво съмнение – че има истина, която се опитва да бъде покрита, допълни тя и поясни, че в другите документи няма разминаване, но пък има поставена различна диагноза.

В продължение на 12 часа детето не е било лекувано, не му е било оказано адекватна медицинска помощ. В момента тече разследване, има образувано досъдебно производство. Всички тези неща будят съмнения за подправяне на епикризата, за да бъде избегната наказателна отговорност, каза още Николова.

Следвайте ни в социалните медии