Изчезна мениджърът и треньор на починалия боксьор

Мениджърът и треньор на починалия боксьор Борис Станчов – Венцислав Георгиев, изчезна, съобщи “България Днес”.

Той е заподозрян в нередни дейности, които са имали за резултат фатален край.

Станчов почина на 21 септември, докато се боксираше под името на своя братовчед Исус Величков. Разследване на медията показа, че неговите медицински документи са били фалшифицирани.

Албанските власти също ще поискат екстрадиция на Венцислав Георгиев. Полицията и прокуратурата в страната, където загина 21-годишният българин, продължават разследването около мистериозната кончина.

Албанците изчакват резултатите от аутопсията на Борис Станчов. Тя се забави, защото тялото трябваше да бъде идентифицирано от родителите. Майката и бащата на боксьора пътуваха до Шкодра, за да разпознаят своя син.

Още не е ясна точната причина за смъртта. Според първоначалната информация боксьорът е получил сърдечен удар. Той се свлече в петия рунд на своя мач в ъгъла, без да получи тежък удар. По време на срещата Станчов не е инкасирал жестоки попадения. Във видеото от срещата се вижда как не се чувства добре още от втория рунд, потвърди другият боксьор, пътувал до Албания с Венцислав Георгиев – Руслан Николов.

Мениджърът Венцислав Георгиев е заподозрян за подхвърляне на фалшиви улики в Албания. Само той е бил в стаята на Станчов, когато полицията е намерила остатъци от хапчета виагра. Една от версиите на разследващите е, че самият Георгиев е измислил подобна версия, за да не падне подозрението върху него. Другият боксьор, който е пътувал с мениджъра – Руслан Николов, разкри как непосредствено преди срещата Борис Станчов е изпил насила медикамент. Капсулата е била предоставена от Венцислав Георгиев.

Самият мениджър вече два пъти беше разпитван от българската полиция. Няколко дни след смъртния случай той изчезна. Венцислав Георгиев не отговаря на мобилния си телефон. Той изтри личния фейсбук профил, както и страницата на неговата мениджърска компания.

От Столичната районна прокуратура потвърдиха, че в петък е започнало досъдебно производство. За момента Венцислав Георгиев не е задържан. До понеделник не беше издадена и заповед за ненапускане на страната. Очаква се медицинските документи да бъдат подложени на експертиза, за да се докаже официално, че са подправени.

Разследващите предполагат, че именно мениджърът е в основата на фалшифицирането на медицинските документи. Използвани са бланки за ядрено-магнитен резонанс на мозъка и за лабораторни изследвания за хепатит и СПИН. Освен това прегледите на Борис Станчов са правени от д-р Михаил Николов, който практикува в Луковит, на 100 км от местоживеенето на боксьора.

Тервел Пулев консултира

Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон Тервел Пулев е бил повикан от районната прокуратура, за да консултира разследващите по случая с Борис Станчов. Това разкри самият боксьор пред Би Ти Ви.

“За мен е прецедент някой да се бие с чужда карта – коментира Пулев. – Пълен абсурд е мениджърът му да не знае. Всеки се качва на кантара и си показва личната карта. Хората, които са пътували с Борис Станчов, са знаели за тази измама.”

Пулев обърна внимание и на съмнителните медицински документи, с които покойникът е получил разрешение да се бие.

“Един-единствен лекар е подпечатал всичките прегледи. Това ми звучи малко като: Докторе, ето ти 100 лева и направи медицинското”, споделя Тервел Пулев.

Следвайте ни в социалните медии