Извънредно! Камера заснела трагедията с 31-годишната жена и 8-месечно ѝ бебе

Окръжната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство за убийство на 8-месечно бебе и опит за убийство на 7-годишно момче след инцидента на 25 май тази година около 20,15 часа.

Тогава е получен сигнал за паднали във водите на река Дунав в района на стоянката за лодки зад ресторант „Дунав“ жена и дете.

Трагедията, станала на брега на Дунав, е неописуема Случаен минувач, който разхождал кучето си в Дунавския парк на Силистра, е помогнал да бъде спасено от удавяне 7-годишното момче, син на 31-годишната Айшегюл М.

Мъжът забелязал момчето във водата, след като чул виковете на деца. 7-годишното момче се държало на подводен храст и 56-годишният свидетел Валентин М. е скочил във водата и го е извадил на брега. Голяма драма на брега на Дунав край Силистра.

До момента телата на 31-годишната майка и осеммесечното ѝ момиченце не са открити. Спасеното дете е било настанено в болницата веднага след инцидента. Няма опасност за живота му. Уведомени са граничните власти на Румъния, тъй като теченията на реката може да отнесат издирваните тела на румънския бряг. Разбра се коя е 31- годишната майка, изчезнала с 8-месечно бебе в Дунав край Силистра.

Семейството живеело в Германия, но наскоро се завърнали в силистренското село Победа, откъдето са, за да изкарат акт за раждане на роденото в чужбина момиченце. По данни на съпруга на 31-годишната жена в деня на инцидента тя му е писала няколко съобщения със странен текст.

Разследващите са иззели запис от камера в района на произшествието, на който се виждат майката и двете ѝ деца. Веднага след като 7-годишният ѝ син е бутнат в река Дунав, Айшегюл е скочила с бебето си.

Действия по разследването продължават под надзора на Окръжната прокуратура в Силистра.

Следвайте ни в социалните медии