Зов за помощ! Баща на две деца се нуждае от помощ, за да живее

Вече няколко години Бойко води своята най-сериозна битка. Тази за живота си. Битка, започнала преди повече от 4 години, когато двата му бъбрека спират да функционират. След две дълги години на хемодиализа през 2018 той е успешно трансплантиран.

За съжаление, щастието в семейството му не продължава дълго и скоро след трансплантацията Бойко развива животозастрашаваща инфекция. Инфекцията го прикова на легло и вече 4 месеца той води поредна битка за своя живот. След направена биопсия е потвърдена диагнозата- аспергилоза /гъбична инфекция/, която се разпространява в сърцето, мозъка и таза.

Гъбичката разяжда костта на левия му крак и в момента Бойко е обездвижен. Българските лекари казват, че са безсилни и не дават никакъв шанс за живота на мъжа. Семейството не се отказва и след консултация с турски специалисти той е преместен в тяхна болница.

В момента Бойко провежда животоспасяващо скъпоструващо лечение с лекарството- Micafungin Sodium/Mycamine и е под постоянно наблюдение в турската клиника. Лечението ще отнеме повече от 6 месеца. Лекарството се приема ежедневно, като цената му е 1000 лв. на ден. След като се овладее инфекцията ще се наложи и операция на крака, която ще струва около 10 000 евро.

Това е една неистова борба за живот на един истински войн – непреклонен и корав. Той се бори с всички сили за живота си, защото в дома му го чакат две невръстни деца, които имат нужда от своя баща! Бойко е горд, скромен и с огромно сърце. Слънчев и енергичен, с разкошно чувство за хумор и самоирония и напук на лошите прогнози и епикризи той – Бойко, продължава да иска да живее и не се отказва.

Води бунта на неприемането на духа с най-лошото и вярва, че ще премине и това изпитание успешно и по жив от всякога. Бойко се е хванал за живота и не се пуска, защото иска да види как децата му растат! Иска да остане в живота им. Иска да им покаже, че не трябва да се отказват и примиряват, дори когато е почти безнадеждно и непоносимо.

Защото няма нищо по-велико от силата на духа, ЛЮБОВТА, вярата и молитвата за надежда за нов ден. Близките на Бойко през сълзи и с много надежда молят всеки, който има възможност, да подаде ръка и да помогне на един баща да може да отгледа децата си! Семейството не е в състояние да заплати животоспасяващото лекарство за Бойко! Близките му са продали всичко, което имат. Роднините и приятелите им вече са помогнали с каквото могат, но битката продължава.

Boiko Ivailov Dimitrov- BIC:FINVBGSF
IBAN: BG90FINV915010BGN06W2J
Първа инвестиционна банка

Следвайте ни в социалните медии