За пореден път удължават разследването на катастрофата с Лютви Местан

Разследването на катастрофата с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан е удължено с още два месеца. Така то се проточва повече от година без развръзка, пише “Сега”.

Окръжният зам.-прокурор на Кърджали Димитрина Делчева съобщи, че разследването на инцидента е удължено до 14 юни.

“Все още не е постъпило заключението от назначената седморна комплексна съдебно-автотехническа и съдебно-медицинска експертиза”, посочи Делчева.

По думите ѝ, след като бъде представено установеното от вещите лица, наблюдаващите прокурори по делото ще направят преценка “дали е необходимо да се извършват някакви допълнителни процесуални действия, или делото е изяснено вече от фактическа страна”.

Любопитно е, че преди няколко месеца прокуратурата привлече като втори обвиняем за катастрофата бащата на загиналото бебе – Юсеин Ахмед. Прокуратурата му повдигна обвинение за “независимо съпричиняване на смърт по непредпазливост на шестмесечно дете”.

На Ахмед бе наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 2000 лв. Така и не стана ясно кое обстоятелство е довело до обрата в позицията на прокурорите и привличането на втори обвиняем.

Инцидентът стана на 14 април 2019 г. по обед в района на с. Загорско по главния път към ГКПП “Маказа”. При включване в главния път, автомобилът “Фолксваген” на Местан се удари в друг автомобил, в който пътуваше семейство с две деца. При сблъсъка загина бебето, ранени бяха 9-годишно дете и 28-годишната майка.

Тогава близки на пострадалото семейство заявиха, че Местан не е оказал помощ, не е слязъл от автомобила си и половин час е стоял в него, докато дойдат полицаите.

Източник: “Сега”

Следвайте ни в социалните медии