За една нощ се събраха над 175 000 евро за спасението на малкия Анди

Само за една нощ хиляди добри българи, трогнати от съдбата на 3-месечния Андриян Илиев, дариха над 175 000 евро, за да спасят живота му.

Така необходимите средства за чернодробна трансплантация на момченцето в Германия бяха събрани. Кампанията е прекратена, а родителите на момченцето Христиана и Митко Илиеви вече могат да подготвят пътуването до Германия, където един от тях ще стане донор, съобщи Dir.bg.

Анди е роден в края на ноември м.г. Когато е само на 45 дни, момченцето е диагностицирано с рядко вродено заболяване – неонатална холестаза и билиарна атрезия (липса на жлъчни пътища). А преди месец родителите чуват още по-тежката новина от лекарите – Анди е развил цироза и състоянието му е критично.

“Надеждата ни беше той да стане поне на половин годинка и тогава да се направи необходимата трансплантация на черен дроб. За съжаление, през последната седмица се оказа, че при него болестта се развива много бързо и му остава само около месец живот”, разказва майката Христиана.

За да бъде спасено бебето, трябва да бъде направена чернодробна трансплантация, но офертата, изпратена от германска болница е непосилна за родителите – 164 000 евро.

Митко и Христиана Илиеви изказват благодарност към хилядите дарители, които дадоха шанс на момченцето им да порасне.

Следвайте ни в социалните медии