Затънал в дългове – баща на 3 деца сложи край на живота си!

Това е една история за безизходицата и липсата на надежда. Историята на един самотен баща, оставен с по-малко от 5 паунда в банковата си сметка, изпаднал в отчаяние, намиращ се в най-тъмния ъгъл на задънената улица.

Филип Херън е 34-годишен баща на три деца. Напуска работа, за да може да се грижи за тях, а междувременно се опитва да се справи с разходите за наем, храна, дрехи за децата. Търсил си друга работа, но без успех. В крайна сметка затънал в огромен дълг – 20 000 паунда. Затова решил да потърси държавна помощ.

Великобритания принципно осигурява заем на хора, навършили пълнолетие, с ниски доходи или останали внезапно без работа. Услугата е известна като Universal Credit. Филип кандидатствал, но процедурата се забавила още цял месец, което пък довело до нови дългове. Всичко му дошло в повече. Започнал да се обвинява, да убеждава себе си, че цялото му семейство ще е по-щастливо, ако той вече не е на този свят. Състояние, известно като самоубийствен транс, което е резултат от продължителна депресия.

Филип хванал лист и химикал и написал всички тези мисли в едно предсмъртно писмо. Публикувал снимка в социалните мрежи, на която се виждат стичащите се по лицето му сълзи. Минути по-късно той вече бил мъртъв. “Точно това обяснява в предсмъртното си писмо – как семейството му ще е по-добре без него.

Филип беше самотен баща, беше отговорен и винаги имаше с какво да купи храна на децата си. Никога не са лишавани от каквото и да било. Трябваше обаче да напусне работата си във фабриката… Дълговете са го съборили така”, разказва пред “Мирър” майката на Филип.

Следвайте ни в социалните медии