Затварят всички аптеки и бензиностанции на Веселин Марешки

ЦИК затваря всички аптеки и бензиностанции на бизнесмена и кандидат за евродепутат Веселин Марешки по време на кампанията за европейски избори. Това съобщи самият той в предаването “Плюс-Минус” по Нова ТВ.

Лидерът на ВОЛЯ обяви, че ще обжалва.

“Няма да оставя нито един гражданин без лекарства. Ще протестираме, ще гладуваме ще правим стачки, но това няма да допуснем”, зарече се лидерът на ВОЛЯ.

Марешки нарече жалки обвиненията на ЦИК, че преди 26-ти април е правил предизборна кампания чрез реклами на бензиностанциите си. Припомняме, че той беше глобен заради това, че пусна телевизионни реклами преди да е започнала официалната кампания. Той не можа да обясни как ЦИК със своите правомощия може да спре временно бизнеса му. Веселин Марешки допълни, че ще претърпи загуби, но вече бил свикнал и щял да навакса, ако се стигне до временно прекратяване на бизнеса му.

По неговите думи от комисията смятат, че дейността на обектите му може да се възприеме като политическа реклама и агитация.

Припомняме, че ЦИК глоби Воля заради рекламата преди началото на изборната кампания.

„Целта е всички обекти да ми затворят и обясняват това с политическа реклама. Това е крайно цинично, тази атака показва как някой се страхува от мен, единственият съм, който правя нещо добро за българските граждани”, каза Марешки.

„Ангажирал съм много сериозни адвокати, ние няма да оставим нито един гражданин без лекарства. Ще правим стачки, ще гладуваме и ще протестираме”. Така Марешки отговори на въпроса какви ще бъдат финансовите му щети от подобна мярка, ако бъде приета официално.

Според Марешки политическото семейство, към което и той се причислил водено от Марин льо Пен ще дели първото място след европейските избори с ЕНП. Ние ще взривим Европейския парламент, ние сме против Европа на две скорости. Идеята е ние да бъдем на първа скорост, за да настигнем развитите държави. Ние сме за силна обединена Европа съставена от силни държави и партньори”, отсече лидерът на Воля.

Зам.-председателят на парламента отново обвини върлите си противници от ВМРО, че му крадат идеите за спирането на грабежа на държавата. Марешки допълни, че някой се страхува от него и го докладва в ЦИК.

Следвайте ни в социалните медии