Заловиха бандитите, които нападнаха баба заради 5 лева

Полицията във Вършец е спипала бандитите, нападнали баба в дома ѝ заради 5 лева, пише BulNews.bg.

Припомняме, че случката стана в нощта срещу понеделник в село Драганица.

Между полунощ и 1 часа двама души разбили вратата на дома на 75-годишната Елка Георгиева, която живее сама. Непознатите нахлули вътре и започнали да сипят заплахи срещу ужасената баба. Тя се опитала да ги убеди, че няма пари, но те настоявали. До бой не стигнали, но си тръгнали с телефона на жената и с парите от портмонето й – 5 лева и 20 стотинки.

Чак към 7.30 часа на сутринта жената отишла у свои съседи и подала сигнал в полицията. Ченгетата започнали да издирват нападателите и още вчера, след проведени незабавни издирвателни мероприятия по горещи следи, заловили извършителите.

Това са криминално проявените 23-годишният С.Н. и К.М. на 20 години от село Бързия и 28-годишният А.В. от Берковица. Бандитите са арестувани и разпитани, като са направили пълни самопризнания за извършеното престъпление.

Въпреки това в малкото селце, в което живеят едва 170 души и никога не е имало подобни нападения, спокойствие вече няма. Бабите, които живеят сами, са ужасени да не преживеят същия ужас като своята съселянка.

Следвайте ни в социалните медии