Задържаха Владимир Каролев за нарушаване на карантината!

Владимир Каролев е задържан за 24 часа по закона за МВР за нарушаване на карантината, съобщиха източници от благоевградската полиция.

Бившият политик цял ден вчера се хвалеше в социалните мрежи, че е преминал блокадата на Банско и ходил в Разлог, а после е бил в София.

От вестник 24 часа са потърсили мнението на главния прокурор Иван Гешев, който лаконично е заявил: “Подходът на прокуратурата е един и същ към всички, които нарушават закона, независимо дали става дума за жител на циганската махала или за г-н Каролев. Само така ще опровергаем мнението на хората, че правилата и санкциите са само за бедните. В тази пандемия публичните личности трябва да дават пример. Добър пример.”

Самият Каролев преди малко потвърди за задържането си във Фейсбук:

“Няма шега. Политическата простотия реализирана от полицейска простотия на натегач от СДВР резултира в задържането ми за 24 часа в РУ Разлог. Нищо не съм нарушил и ще осъдя държавата в Страсбург за тази простотия. За съжаление, данъкоплатците ще платите. И не, не се жалвам, че ме задържат. Здравият разум ще победи здравите сили. И все пак Картаген трябва да падне!”

Следвайте ни в социалните медии