Жена оцеля 12 дни в пустинята

Австралийската полиция, заедно със спасители, откри 52-годишната австралийка Тамра Макбит-Райли жива, след като е прекарала 12 дни в пустинна местност в централната част на страната.

Това се е случило след като колата й се е забила в речно корито.

“Един от тримата изчезнали в пустините на Централна Австралия бе открит жив в резултат на полицейска операция днес. 52-годишната Тамра Макбит-Райли беше намерена, след като полицията откри автомобил, заседнал в речно корито, в който се намирали изчезналите трима“, се казва в съобщение на полицията, предава БГНЕС.

Според Ей Би Си жената и двамата й приятели са пътували с кола преди почти две седмици, но колата им заседнала в коритото на реката Финк.

По думите на Макбит-Райли в продължение на три дни те се опитвали да извадят колата, но нищо не се получило. Тримата изпили почти всички запаси от вода и водка, които носели със себе си, и решили, че трябва да намерят друг подслон и източник на вода. Те напуснали колата и оставили бележка в нея, посочвайки в коя посока са тръгнали.

Първо спрели на място за водопой на добитък и взели вода, след което двамата приятели на Макбит-Райли решили да тръгнат на север към магистралата, докато жената останала сама при източника на вода с куче, което не могло да издържи пътуването в такъв горещ климат.

“Те имали много ограничено количество храна: пакет бисквитки и спагети с говеждо месо, но очевидно това далеч не е било достатъчно. Двамата й приятели са имали GPS навигатор и компас. Искали да отидат на север до главен път на 22 километра от мястото, където са спрели“, разказа началникът на полицията.

Макбит-Райли ще бъде отведена в болница, където ще получи лечение за дехидратация и слънчево изгаряне. Клеър Хокридж и Фу Тран все още се издирват, а полицията ще засили търсенето си с надеждата да намери двойката преди падането на нощта.

Следвайте ни в социалните медии