Ето това са грешките, които трябва да избягвате в леглото!

Като човешки същества всеки от нас може несъзнателно да допусне грешка, която да помрачи интимния му живот. Понякога правим неща в леглото, които не само убиват либидото на партньора ни, но и могат значително да попречат на приятното преживяване от секса за нас самите. Грешките, които допускаме в леглото могат и да помрачат любовния ни живот, да влошат отношенията с партньора и дори да доведат до раздяла. Кои са те и защо е важно да не ги допускаме?

Не бъдете сигурни, че владеете всички правилни техники

В секса няма правилно и неправилно. Има индивидуални особености и предпочитания, за които да следите и да внимавате. Забелязвайте какво харесва партньорът ви и го правете. Показвайте какво харесвате и вие. Не предполагайте предварително, че някоя техника, която знаете от предишна връзка ще се хареса и в тази. Бъдете експериментално настроени.

Не правете леглото негативно пространство

Избягвайте трудни и неприятни разговори в леглото. Нека то да бъде място, на което се случват само хубави и приятни неща. Ако използвате момента докато сте в леглото да разговаряте по неприятни въпроси, то ще се превърне автоматично в негативно пространство, нежелано от партньора ви.

Не се срамувайте да споделяте фантазиите си

Няма място за срам и страх, когато става дума за интимното удоволствие и на двамата партньори. Ако сте близки, имате стабилна връзка, искате да си доставяте взаимно удоволствие, бъдете открити в общуването си и споделяйте фантазиите си. Няма нищо по-полезно за връзката от това.

Не се преструвайте

В леглото трябва да сте честни пред партньора и пред себе си. Не се преструвайте, че достигате до оргазъм или че нещо ви харесва, ако това не е така. От тези преструвки никой не печели.

Не се чувствайте длъжни да правите секс, ако не искате

Популярен мит е, че двойките имат свои задължения в леглото и трябва да ги изпълняват. Абстрахирайте се от това погрешно и вредно за психиката схващане. Правете секс само когато имате желание за това. Така и отношенията ви ще са по-чисти и искрени.

Не се фокусирайте само върху оргазма

Преди него има толкова други приятни преживявания и моменти от любовната игра. Не ги пропускайте само заради съсредоточаването във финала. Изпускате много.

Не носете стреса от работата в леглото

Леглото е място за разтоварване от стреса, не обратното. Опитайте се да оставяте проблемите от работата в работата, а не да ги пренасяте вкъщи, още по-малко в спалнята.

Не бъдете критик

Има деликатни начини да коригирате поведението на партньора си в леглото, различни от критицизъм. За да избегнете накърняване на самочувствието му и още по-лошо представяне следващия път, бъдете максимално деликатни.

Не споменавайте бившия си

Леглото е най-неподходящото място да споменавате предишните си партньори пред настоящия. Ако изобщо има подходящ момент да го правите, той определено не е в спалнята.

Не се чувствайте виновни, ако си представяте друго лице

Фантазиите с друг партньор са нещо нормално, което се случва на почти всички. Това не означава, че не обичате настоящата си половинка. Няма нужда да изпитвате вина.

Следвайте ни в социалните медии