Ето кой е мъжът, пребил до смърт дядо Стефан за 200 лева

Служители на реда задържаха мъжът, който извърши зверското убийство на 86-годишния Стефан Богоев от село Белащица. Възрастният мъж беше пребит и ограбен в новогодишната нощ заради 200 лева. Дядо Стефан почина вследствие на травмите си и нанесения побой.

В хода разследването служители от Първо РУ и отдел „Криминална полиция“ са събрали доказателства, че извършител на престъплението е 34-годишен първомаец. Мъжът е известен за кражби и грабежи.

През февруари с редакцията на „Марица“ се свърза дъщерята на Стефан – Катя Богоева. Тя разказа, че на 1 януари отишла до къщата на баща си в Белащица, за да му занесе храна и стоки от първа необходимост. Не могла да отвори вратата и повикала съсед, с чиято помощ успяла да влезе. Гледката, която се разкрила пред очите ѝ, ще преследва Катя до края на дните ѝ. Тя намерила баща си в безпомощно състояние – проснат на леглото. Завивките били облени в червено, на окото му имало голям оток, а устата му била разбита. Възрастният мъж не помнел кога точно е бил
пребит и колко време е лежал сам, потънал в собствената си кръв.

Казал на дъщеря си, че са били двама едри мургави мъже. В новогодишната нощ те нахлули в двора на къщата му, повалили го на земята и започнали да го налагат с метален прът. Престъпниците взели 200 лева от буркан в хладилника, в който Стефан кътал спестяванията. После го хвърлили на леглото и продължили да го бият. Пенсионерът разказал пред дъщеря си, че не помни лицата на мъжете, защото се уплашил и изпаднал в шок.

Шест месеца по-късно извършителят е бил задържан – първоначално за срок до 24 часа, а с постановление на районната прокуратура той е приведен в ареста за 72 часа. Цялостното документиране на случая продължава.

Следвайте ни в социалните медии