Ето кои ще бъдат най-посещаваните страни през 2020г.

Туристическият портал Lonely Planet състави рейтинг на страните, които ще бъдат посещавани най-често през 2020 година.

На първо място се оказало кралство Бутан.

То е малка част от хималайския рай и дава възможност за шофиране по планинските пътеки, незамърсени с боклук, в компанията на хора, които са будисти и се намират в хармония с околната среда“, казват от изследването.

Бутан води строга политика по отношение на туризма с “висока стойност и ниско въздействие”, принуждавайки пътешествениците да плащат висока дневна такса, само за да стъпят в ухаещите на бор и окичени с манастири хълмове.

Хималайското кътче е вече и единствената в света безвъглеродна държава, а кралството ще се превърне в първата напълно органична нация до 2020г., така че ще става само по-красиво. А и с дневната такса няма да бъде претъпкано.

Второто място в класацията държи Англия, където можете да се насладите на отличната гледка към морски бряг.

Разходки по пристана, хапване на вкусна риба и чипс, откриване на морски живот в скални басейни – това са само част от дейностите, предлагани от английското крайбрежие, твърдят от Lonely Planet.

През 2020 г. може да се отдадете на тези дейности и ще бъде много по-лесно, тъй като новите участъци от пътеката покрай Английския бряг продължават да се отварят. След като бъде завършена, почти 3000 мили, пътеката ще бъде най-дългата непрекъсната такава в света, като за първи път ще се предостави достъп до цялата брегова линия на страната.

Третата в списъка е Северна Македония, която е добре известна със собствената си кухня, древните традиции и природата, твърдят eкспертите.

Редки са случаите, в които може да отпразнувате преименованието на държава. Такъв е случаят със Северна Македония – по известна като Македония – придобила новото си име след десетилетия политически дебат с граничеща Гърция Споразумението, подписано през 2018 г., осигури миг на добросъседска любов и преправен международен образ за мъничката нация в сърцето на Балканите, уточняват от туристическия портал.

Страната вече е известна с гастрономията си, но културните наркомани и авантюристите ще намерят нови причини да я посетят през 2020г., като добавят полетни маршрути до защитеното от Юнеско Охридско езеро и наскоро пуснатата пътека High Scardus, 495 км трекинг път около върховете на региона.

Следвайте ни в социалните медии