Ето кои са основните грешки при оформянето на детска стая

Не е необходимо да се вманячавате, за да превърнете детската стая в приятно място за обитаване.

Важно е обаче и да не се допускат някои грешки, пише 24 часа. Ето 7 от тях.

Хладната светлина е нежелателна, защото не създава усещане за уют. Необходимо е да е мека и с топъл оттенък, затова в никакъв случай не слагайте в детската луминисцентно осветление.

Ако детето вече е ученик, не трябва стаята му да е декорирана в ярки цветове. От една страна така тя би приличала на увеселителен парк, а не на собствено пространство, от друга би разконцентрирала ученика, когато трябва да подготвя домашните си. Затова е по-разумно интериорът да е в леки базови цветове, като бежово, кремаво, пастелни и природни нюанси.

Ако детето е тийнейджър, това решение ще му даде възможност сам да оформи стаята си, за да се чувства максимално комфортно в нея.

Неудачното място на леглото може да е причина за чести неразположения на детето или просто да му причинява дискомфорт. Ако поставите креватчето на бебето до прозореца, то може да заспива трудно заради външните шумове или светлини.

Ако е до вратата на помещението, може да чува гласовете на близките си и да остане неспокойно по-дълго време.

Най-правилно е леглото да се сложи на място, отдалечено и от прозореца и от вратата, като е задължително горната му част да е залепена за стената. В зависимост от даденостите на помещението едната страна на леглото може да е изцяло прилежаща към друга стена.

Тежките и високи и дълбоки мебели не са препоръчителни за стаята на по-малкото дете, защото има опасност или нещо да се преобърне или хлапето да падне в опит да достигне желан предмет.

Тежките и плътни завеси на големи корнизи може да доведат до инцидент, ако детето реши да си играе и да се крие зад тях. По-добре заложете на леки и светли пердета или на щори.

Много е важно работното място на ученика да е светло, за да не се уврежда зрението му и стойката му да е нормална.

Затова е най-разумно бюрото да е пред прозореца.Липсата на място за игра на малкото дете се отразява лошо на всички в дома.

От една страна хлапето няма свой кът, в който да се забавлява, да придобива нови умения, само да решава казуси.

От друга това би означавало, че ще се налага родителите непрекъснато да се занимават с детето.

Това, разбира се, не е лошо, стига да не е прекалено, и затова трябва да се намери балансът!

Следвайте ни в социалните медии