Ето кога ще вали сняг у нас

През следващото денонощие от запад облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява, но все още без валежи. В сутрешните часове на места в равнините ще се образува мъгла. Това съобщи Красимир Стоев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

През деня вятърът ще се ориентира от югозапад, ще се усили, особено в източната половина от страната и дневните температури слабо ще се повишат. Преобладаващите максимални температури ще бъдат 5° и 10°, а минималните – предимно между минус 5° и 0°.

Атмосферното налягане ще се понижава и към края на деня ще бъде по-ниско от средното за декември.

Над Черноморието през деня от запад облачността, средна и висока, ще се увеличава. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 10°-11°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще се увеличава и вплътнява, но все още валежи не се очакват. Ще духа силен, по билата и временно бурен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра – около 0°.

През нощта срещу вторник от север ще започнат валежи от дъжд, които ще продължат през деня на юг. От северозапад, с умерен и временно силен вятър, ще нахлува студен въздух.

С понижението на темпертурите, отначало в Северна България и по високите полета дъждът ще преминава в сняг. Към вечерта и през нощта срещу сряда на места и в Южна България дъждът ще се примесва със сняг, но от север валежите ще спират, а облачността ще започне да се разкъсва.

В средата на седмицата ще бъде студено, с минимални температури между минус 6° и минус 1° и максимални – от 1° до 6°. Облачността ще е разкъсана, без валежи.

Следвайте ни в социалните медии