Ето как ще се промени тялото Ви, ако ядете по 1 скилидка чесън дневно

Няма човек, който да не знае колко полезно растение като чесън. Съществуват истински легенди за него още от дълбока древност.

Но какво ще се случи с тялото ви, ако в продължение на една година ядете чесън всеки ден. Един човек е направил този експеримент и споделя резултатите.

“Отначало започнах да ям чесън сутрин, на празен стомах, но това беше много голяма грешка, защото след 3-4 дни започнаха непоносими болки в стомаха.

Не мога да разбера онези хора, които препоръчват да се яде чесън на празен стомах, защото това е непоносимо!”, казва той.

Осъзнал грешката си, че е по-добре да не се използва чесън сутрин, мъжът започнал да го яде вечер.

И така, какво се е променило?

“Искам да отбележа, че цяла година изобщо не бях болен, дори кашлица не ме хвана, въпреки че преди това боледувах почти на всеки 2-3 месеца”, казва той.

Това се дължи на факта, че чесънът съдържа серни съединения, които, между другото, са отговорни за неговия остър вкус и аромат. И така, именно те помагат на организма да се бори с патогенните бактерии.

“Преди експеримента кръвта ми беше твърде гъста, не знам с какво е свързано, но най-вероятно с храненето. Но употребата на чесън оправи всичко, кръвта ми стана по-рядка, което съответно повлия на общото ми състояние. Между другото се отървах от хипертонията”, радва се човекът.

“Невъзможно е да не отбележа факта, че акнето и черните точки напълно изчезнаха от лицето ми. Това изглежда се дължи на факта, че чесънът перфектно се бори с токсините и други не по-малко опасни вещества, които запушват порите на кожата”, посочва още той.

По думите му той ще продължи да яде по 1 скилидка чесън всяка вечер за още шест месеца и дори година, за да види какво ще се случи с тялото му.

Ако решите да последвате примера му и да започнете да ядете чесън ежедневно, преди това най-добре се консултирайте с лекар!

Източник: zdrave.to

Следвайте ни в социалните медии