Ето как приеха новината за починалата от коронавирус жена в родното й село

В село Василовци, Монтанско, хората живеят в нормалния си ритъм. Те са приели спокойно новината за починалата 66-годишна жена, която бе констатирана с коронавирус.

Кметът на селото Огнян Йорданов каза пред бТВ, че контактните лица са били много бързо издирени и поставени под карантина, която приключва след два дни. Според него семейството е имало контакт с братоведка на мъжа, която се е върнала от Италия, но това е било през февруари.

Иначе млади хора от селото пътуват по работа в чужбина.

Жената, която почина, постъпи в “Пирогов” с тежка двустранна пневмония. Преди нея в болницата бе приет мъжът й, който остава в тежко състояние. В “Пирогов” се следят 43 пациенти, имали контакт със заболелия с коронавирус, както и 33 медицински лица. У нас бяха регистрирани седем слуая на коронавируса, след като жената почина, останаха шест. От Оперативния щаб за борба с коронавируса обясниха, че починалата е имало и предходни здравословни проблеми. Същото се отнася и за съпруга й.

Заради създалата се ситуация у нас навсякъде е засилена хигиената на обществени места. В София ваканцията за учениците също бе продължена. Препоръчва се да се избягват масови мероприятия и да се поддържа лична хигиена. Световната здравна организация вече обяви коронавируса за пандемия.

Следвайте ни в социалните медии