Ето как да премахнем старческите петна

Обичайно старческите петна се появяват след 40-годишна възраст, но не е изключено да се покажат и по-рано, особено ако сте любители на прекомерното излагане на слънце.

Когато кожата е изложена на слънце, тя започва да произвежда клетките меланоцити, които са отговорни за меланина в нея.

Как да се отървем от тях?

Професионалното им третиране е доста скъпо, но пък има домашно приготвени илачи, които могат да ни помогнат да се лишим от тях след известно количество процедури.

Лимонов сок

Съдържа лимонена киселина, която избелва старческите петна. Смесете достатъчно захар с лимонов сок, за да се получи паста. Използвайте като скраб. Нанесете и оставете 10 мин, след това изплакнете. Правете това няколко пъти в седмицата. Ако имате суха кожа, добавяйте и малко зехтин.

Ябълков оцет

Разредете известно количество оцет с вода и мед. Нанесете микстурата върху старческите петна и оставете 30 мин. Изплакнете. Правете процедурата веднъж на ден, тъй като оцетът може да изсуши кожата. След 5-6 седмици ще видите резултатите. Друг начин е да смесите 1/2 ябълков оцет с 2 с.л. портокалов сок. Тази процедура може да я правите два пъти на ден.

Алое вера

Внимателно натъркайте гел от алое вера или директно растението върху петната. Оставете 30 мин и изплакнете. Правете това 2 пъти на ден в продължение на месец.

Мед и кисело мляко

Смесете по 1 ч.л. от двата продукта и нанесете върху старческите петна. Оставете за половин час и след това изплакнете. Правете това два пъти на ден.

Картофи и краставици

Обелете 1 малък картоф и го нарежете на кубчета. Нарежете половин краставица на кубчета. Сложете зеленчуците в блендера заедно с 2 с.л. лимонов сок и 1 с.л. кисело мляко. Трябва да се получи гъста паста. Нанесете и покрийте с влажна кърпа. Оставете да действа 20 мин и след това измийте. Правете това веднъж или два пъти в седмицата в продължение на няколко месеца.

Следвайте ни в социалните медии