Ето как вредим на здравето си при ползване на телефона

Държим го в ръка, докато отивате до магазина. Заспиваме докато си играете на него. Събуждате се и първо поглеждаме към него.

Телефонът е неизменна част от нашето ежедневие, която обаче нанася своите вреди, заради допусканите от нас грешки в употребата на устройството.

Ще ви покажем често срещаните грешки, които допускаме използвайки мобилните устройства, които от своя страна вредят на нашето здраве.

Спрете да спите с телефона

Мобилният телефон излъчва радиовълни, въпреки че това все още не е потвърдено, изследвания продължават да показват как тези вълни могат да повлияят на мозъка ни. За да се предпазите от вредното лъчение си изключете телефона или го оставете на самолетен режим.

Използвайте филтър за синя светлина

Синята светлина от екрана влияе на мелатонина, хормонът на съня. Тази светлина може да доведе до проблеми с очите и болка в глава. Най-доброто решение е да си включите филтъра за синя светлина.

Слаб сигнал – силна вреда

Слабият сигнал на телефона означава, че той черпи повече енергия, за да излъчи нужния сигнал. За да не вреди това на вашето здраве използвате стационарен телефон, на местата, на които сигналът е слаб или просто спрете да ползвате телефона си.

Спри да държиш телефона в ръка

Когато държите телефона си той излъчва определен сигнал, около 900 MHz, който от своя страна нагрява самото устройство. А в близост до кожата не е препоръчителна. Просто носете телефона в чантата. А когато говорите по него използвайте слушалки.

Изправи си врата, когато пишеш

Започва да се появява синдром на т.нар. „текстова шия”. Формата, която заемаме, когато пишем повлиява изключително негативно на нашето здраве, защото предизвиква увреждане на гръбнака.

Следвайте ни в социалните медии