Ето какво ще се случи с негодното месо от Пловдив

Акцията срещу негодни стоки беше по сигнал в ОДБХ-Плевен. В рамките на два часа се извърши проверка за опасно месо. Това заяви пред БТВ директорът на ОДБХ-Плевен д-р Иван Йорданов.

Припомняме, че вчера стана ясно, че голямо количество месо с изтекъл срок на годност е открито при специализирана операция в Плевен. В склад на фирма са установени над 6,2 тона месо с изтекъл срок на годност. В друг склад са открити още 50 тона месо – свинско, пилешко, риба и агнешко, като част от това количество е с изтекъл срок на годност, според етикетите. Там е намерено и месо без маркировка и етикети.

“Обхванати бяха различни складове за месо. Констатирахме обработка на храни в помещения, които не са регистрирани по Закона за храните. Намерихме месо и яйца с изтекъл срок на годност. Иззети са и храни от неживотински произход – брашно и безалкохолни напитки”, каза още той.

“Взети са всички мерки опасна храна да не стига до пазара”, допълни директорът на ОДБХ-Плевен.

“Намерените количества бяха поставени под забрана и започна изясняване на произхода и разпространението. Месото ще бъде унищожено”, завърши д-р Йорданов.

Следвайте ни в социалните медии