Ето какво ще се случи, ако се откажим от алкохола за седмица?

Много от нас обичат да разпуснат през уикенда и често това се случва с приятели или семейство на по чашка или две. Безспорно алкохолът има своя ефект върху тялото. Учените съветват да направите интересен експеримент с тялото си и да се откажете от употребата на алкохол само за 1 седмица.

Ефектите от спирането на алкохола само за 7 дни започват да се забелязват доста бързо, ето какви са те:

1. Ще се чувствате по-спокойни и отпочинали

Всеки е бил в състояние сутрин да не иска да стане от леглото, след като вечерта преди това е консумирал алкохол. Специалистът в областта на злоупотребата с алкохола Аарон Щернлич припомня, че алкохолът е токсин.

Независимо от това колко алкохол сте изпили, този токсин ще засегне абсолютно всички части на тялото ви. По този начин ще ви боли главата, а сънят няма да бъде толкова добър и пълноценен, колкото ви се иска.

2. Подобряване на настроението

Седем дни без алкохол е, разбира се, кратко време. Но дори и в такъв кратък срок може да забележите колко по-добро е настроението ви. Учените отбелязват, че алкохолът е депресант. Съответно, когато пиеш алкохол, не е необичайно да изпаднеш в депресивни, тъжни настроения, депресивни мисли (разбира се, говорим за времето след консумацията на алкохол).

3. Липса на силно чувство за глад

Алкохолният глад ни кара да ядем като за световно. Диетолозите отбелязват, че алкохолните напитки изместват хранителните вещества от нашето тяло, които са толкова необходими за нормалния му метаболизъм.

4. Перфектно изглеждаща кожа

Не само за жените е важно да изглеждат добре. Всеки трябва да се грижи за кожата, а чудесен начин да направите това е да намалите или откажете нацяло консумацията на алкохолни напитки.

Може би сте забелязали и ви се е случвало, когато се събудите сутрин след тежка вечер, да видите човек с червено и подуто лице в огледалото.

5. Повече енергия

Алкохолът дехидратира. А нашето тяло има нужда от вода. Без вода, тялото ни не е в състояние да направи нищо. Наличието на енергия в отсъствието на вода е невъзможно. При обезводняване губите енергия и тонус.

Следвайте ни в социалните медии