Ето какво ще бъде времето през другата седмица

В понеделник вятърът отново ще се ориентира от югозапад и в източните райони ще бъде до умерен.

Облачността ще бъде разкъсана, на места в равнините и котловините – отново с намалена видимост. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 4° и 1°, максимални – между 9° и 14°, в местата със задържаща се по-дълго мъгла – по-ниски, до 3-4°, сочи прогнозата на НИМХ.

Във вторник над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна и късно вечерта от югозапад ще завали дъжд. От северозапад, с усилване на вятъра, ще нахлува студен въздух и през нощта срещу сряда във високите котловинни полета на Западна България и в Предбалкана ще превали сняг.

В сряда вятърът ще се обърне от североизток. На места в страната ще има валежи от дъжд, в Предбалкана и по високите котловинни полета – от сняг.

В четвъртък и петък вятърът ще отслабне, ще остане предимно облачно, на места в равнините ще е мъгливо.

В четвъртък ще превали само в отделни райони от страната, в петък – на повече места; преваляванията ще са слаби, предимно от дъжд, в планинските райони – от сняг. В петък и събота вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, ще бъде слаб, в източните райони до умерен.

В събота превалявания, предимно от дъжд, ще има главно в северозападната половина от страната. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 2° и 3°, а максималните в събота – между 5° и 10°.

Следвайте ни в социалните медии