Ето какво трябва да знаете за предстоящото Пълнолуние в Близнаци

На 12-ия ден от 12-ия месец на календарната година ни очаква пълнолуние в Близнаци. Символиката идва не само от повтарящите се числа, но и от факта, че това е последното пълнолуние за годината. Всяко противостоене на Слънцето и Луната ни провокира да застанем и да се огледаме, да погледнем двете страни на една монета и разбира се, да усетим онова вътрешно противоречие, което често ни задвижва. Няма как, а и не би било особено здравословно да променяме живота си всеки месец. Това, което пълнолунието ни дава обаче, е вътрешният избор, възможността да отсеем най-важното и да свържем привидното противоречие. Какво ни дава оста Близнаци – Стрелец?

Дава ни прекрасна възможност да поработим върху структурирането на ума, комуникациите и оформянето на големите идеи. Тази ос традиционно е свързана със знанието – от това, което може да получим докато слушаме разговора на съседната маса до многовековното съдържание на книгите. Пълнолунието ще изостри сетивата ни, но този път ще сме будни към оформянето на идеи и желанието да ги вербализираме и да ги задвижим със съмишленици. Слънцето в Стрелец показва широко скроения ум, който обединява най-доброто от света на философията и идеите, но Луната в Близнаци ни пита „как?“ и тук вероятно много от нас могат да се замислят за детайла, нужен всеки процес. Периодът около пълнолунието е чудесен да активизираме менталната дейност и да помислим за всичко, което трябва да бъде отметнато по check list-а преди да кажем, че сме готови.

Възможно е да установим, че имаме големи идеи, но нямаме никаква представа откъде да започнем – всяко начало е трудно, но тези знаци ни напомнят, че добре информираните и подплътени със знание, ще знаят какво да направят.

Дали се загубваме в празно общуване с хиляди хора или смятаме, че сме интелектуалният авторитет, който трябва да допуска само отбрани? Ще имаме възможност да се погледнем отстрани и да решим какви искаме да бъдем. Ако усетим желание да сме твърде директни, нека се опитаме да разберем от какво е породен този импулс. Активното участие на Венера със Сатурн и Плутон в Козирог, и положителните аспекти към Марс и Нептун са подходящ момент да помислим как да използваме менталния и интелектуален ресурс за подобряване на финансовата сфера. Добре е да използвате периода за осмисляне и оформяне на идеите, за равносметка на малките и големите неща, които заслужават време и енергия. Нека не забравяме малките стъпки по пътя към големите начинания!

Следвайте ни в социалните медии