Ето какво каза Борисов за случаите с Джамбазки и блъснатото от кола на НСО дете

НСО е под юрисдикцията на президентството. Не смея да се меся. Що се отнася до инцидента с детето е хубаво по-бързо да излезе информацията. Трябва коректно да се каже кой е бил в колата. Сравнете прессъобщенията от катастрофа с Караянчева и вчерашния инцидент. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел.

Припомняме, че вчера кола на Националната служба за охрана блъсна 14-годишно дете в София.

“Джамбазки е бил конкурент на избори, а и е евродепутат от друга политическа сила. МВР са направили всичко необходимо и са изпълнили всичките си задължения. Джамбазки ще понесе всичките последствия, никой не го е прикрил”, каза още Борисов.

“Разочарован съм – малко е дори, винаги съм го харесвал като политик. Джамбазки е вършил много работа за България. ВМРО ще решат също какво ще му е наказанието”, коментира премиерът.

Припомняме, че на 7 декември евродепутатът Ангел Джамбазки е бил хванат с алкохол в кръвта зад волана. За случая стана ясно едва вчера. По неофициална информация дрегерът отчел 1.5, като му е отнета книжката. По-късно кръвната проба отчела 1.08 промила.

Следвайте ни в социалните медии