Ето какво е състоянието на 14-годишната ученичка от Варна

14-годишната ученичка от варненска гимназия Симона Петрова, която пострада най-тежко при жестокия инцидент на спирка “Тракия” в понеделник сутринта, вече е със стабилни жизнени показатели, но все още е на командно дишане.

Момичето продължава да се нуждае от кръв за предстоящите операции. След призива на нейните близки за кръводаряване стотици варненци откликнаха, да помогнат за спасяването й.

От МБАЛ “Света Анна” заявиха, че момичето е стабилизирано, но все още в тежко състояние и в изкуствена кома, предаде “Нова Варна”.

След катастрофата, Симона бе настанена в реанимацията с тежка черепно-мозъчна травма, травма на гръдния кош и крайниците, заедно с 27-годишен мъж, който също пострада много тежко и първоначално беше с опасност за живота – с травма на главата и счупени крайници. Впоследствие беше стабилизиран и след подобрението му, преместен в отделението по ортопедията.

При инцидента миналата седмица пострадаха общо четирима души.

Междувременно при фатален инцидент на пътя във Варна вчера пешеходец почина, след като беше блъснат от автобус на пешеходна пътека и зелен светофар.

Следвайте ни в социалните медии