Ентусиасти издирват имането на Стоян Зайков

Имане на убиеца Чане започва да притегля като магнит хората от района на Костенец и Долна баня. Както е известно, преди да убие доскорошната си любима Милена, Стоян Зайков е изтеглил кредит от 28 000 лв. Според местни хора той е имал и още доста “суха” пара, която взел със себе си, твърди таблоидът “България днес”.

След смъртта на Чане, който по официални данни се самоуби предната нощ, обграден от полицията, МВР не съобщи в дрехите му да са открити пари.

Местните, включително и от малцинствените групи, смятат, че дори в джобовете му да има пари, голямата част Зайков е скрил в гората. Търсачите на съкровището официално казват, че излизат в балкана за гъби. В района вече се появиха първите манатарки и пачи крак, но досега полицейските постове забраняваха на хората да обикалят заради съществуващата опасност за живота им.

Сега обаче забраната отпада и от днес гъбарите масово ще атакуват горичките край Долна баня и Костенец. Много от тях с недомлъвки признават, че тази година освен традиционните места, в които знаят, че растат гъби, ще обикалят и по-затънтени, именно с надеждата, че могат да намерят някое от скривалищата на Чане.

Задачата им обаче е изключително трудна, защото убиецът е изминавал средно по двайсетина километра дневно, движейки се основно по реките, за да заблуди следовите кучета. Това е отчела техниката на МВР, включително 70 фотокапана, поставени през 19-те дни на издирването.

Именно един от тях е реагирал на движение малко преди развръзката. Той бил поставен в местността Съръмеше между Долна баня и село Пчелин. Веднага към мястото са изпратени полицейски части, които обградили храсталака около завода за производство на оловни продукти. По официални данни ченгетата забелязали Зайков, който опитал да избяга. Били дадени предупредителни изстрели. Виждайки, че не може да се измъкне, Чане се гръмнал.

Според полицията той се е застрелял с пушка самоделка 12-и калибър в сърцето. С такова оръжие бе убит братовчед му Валентин Петров, като допреди развръзката имаше версия, че той е жертва на Чане. Чак след смъртта на Зайков дойдоха първите официални потвърждения, че именно той е считан за извършител на убийството на Валентин. От балистичната експертиза ще стане ясно дали оръжието е едно и също.

Следвайте ни в социалните медии