Емил Димитров: На шофьора и чистачката ли да съм министър?

От над 7400 сондажа за вода у нас 40% са без разрешителни, 60% пък нямат санитарно-охранителни зони. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Ако спазим закона, ще спрем водата на половин България. Не е редно, тези хора имат време да се регистрират, посочи Димитров.

Той обясни, че на три пъти държавата е удължавала регистрацията на тези сондажи, заяви Димитров. По думите му след ареста на бившия екоминистър Нено Димов администрацията е притеснена.

Изведената като чучело от мъже с пушки директорка на Басейнова директорка в Пловдив терористка ли е? Защо беше тази показност? Шефовете на ВиК не са престъпници. Изведнъж да ги изкарваме престъпници, не е редно, заяви Емил Димитров. Никой няма интерес едно министерство да бъде изкарано виновно за всички проблеми в държавата през последните 40 години. В момента трябва да има хляб и зрелища, ние сме удобни за тази работа, заяви министърът на околната среда и водите.

Той обясни, че днес ще проведе извънредна среща с ръководителите на 16-те Регионални инспекции по околната среда и водите, 4-те Басейнови дирекции и 3-те национални парка, за да се опита да ги успокои по повод създалото се напрежение в системата. Попитан възможно ли е да подаде оставка, след като бе избран за министър съвсем скоро, Димитров заяви: “Ако си отидат всички служители, аз на кого ще съм министър – на шофьора и на чистачката? Аз трябва да се опитам да овладея това напрежение”.

По думите му до месец жителите на Перник могат да очакват да имат вода в чешмите.

Следвайте ни в социалните медии