Едно слънчево момче остана завинаги на 23!

Боян, който страдаше от левкемия, загуби битката с коварното заболяване.

Момчето, в чиято подкрепа се включиха бивши съученици и колеги от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ на майка му, където тя е преподавала, вече не е сред нас. Тъжната вест сподели неговата майка Ваня Георгиева в личния си профил във Facebook.

“Днес нашия скъп син Боян премина в един по-хубав свят. Нашето семейство е благословено от Господ, защото беше дарено с такова дете. Благодарим Ти Господи за това щастие! 23 години изпълнени с много любов, стремежи и мечти. Ще останеш завинаги в сърцата ни!”

Съдбата на момчето трогна десетки пловдивчани, които само в рамките на първия учебен ден миналата година събраха над 6000 лева в негова подкрепа. Сумата непрекъснато се увеличаваше. 12 а клас, на който класна в прогимназиалния етап беше майката на Боян, започна поредица благотворителни инициативи в негова подкрепа.

3 дни след началото на Кампанията „Да помогнем на Боян да живее“ в дарителските кутии вече бяха събрани над 26 000 лева. Това казаха за TrafficNews.bg oт дирекцията на СУ “Св. Патриарх Евтимий” – учебното заведение, което беше инициатор на благородната кампания.

По идея на старши учителя по български език и литература Мая Пелтекова в първия учебен ден вместо живи цветя ученици от бившата Лиляна, както и от пловдивски училища изпратиха на своите преподаватели виртуални букети, а сумите, отделени за цветята, бяха пуснати в кутиите за помощ на Боян.

Въпреки всички усилия и цялата подкрепа Боян си отиде. Спи спокойно вечния си сън, мило момче!

Екипът на Novinite.EU изказва съболезнования на семейството и близките му!

Следвайте ни в социалните медии