Един от родителите на бебе Калина ще става неин донор

Бащата или майката на тримесечната Калина от Варна, за която в рамките на два дни се събра сумата от половин милион лева за чернодробна трансплантация в Германия ще бъде неин донор. Това обявиха родителите на момиченцето във Фейсбук, пише moreto.net.

„Бебе Калина е вече на 3 месеца! Състоянието ѝ към момента е стабилно. Цирозата на черния дроб прогресира, но за щастие няма сериозни усложнения. Малката Калина е добре, смее се, гука, разглежда света около себе си и си играе с цветните играчки. Донор на Калина ще бъде някой от нас – родителите й, но в момента се провеждат допълнителни изследвания кой от нас двамата ще бъде най-подходящ. В очакване сме и лекарите от Университетска болница Хамбург-Епендорф да определят дата за прием в болницата и провеждане на чернодробната трансплантацията на Калина“, гласи съобщението на родителите на Калина.

Бебе Калина е родена на 22 март 2019 г., за съжаление обаче след по-малко от месец на 28-и април детенцето получава вътрешен кръвоизлив. След множество изследвания става ясно, че бебето страда от цироза на черния дроб, в резултат на неонатална холестаза и билиарна атрезия (липса на жлъчни пътища).

Надежда за родителите дават лекари от Германия. Алтернатива за живот за бебе Калина остава чернодробната трансплантация в чужбина. Операцията трябва да се направи до края на юли, а сумата, която трябва да се заплати е 500 000 лв.

Следвайте ни в социалните медии