Дойде ли време на българското производство?

Живеем в “интересни” времена. Времена, които ще оставят своя белег в историята на човечеството – дали като триумф или погром, още не знаем.

Това, което знаем, е, че всички се страхуваме. Страхуваме се за себе си, за своите близки и родители, за работата си и здравето на хората около нас. Една нова зараза, идваща от чужди земи, променя всеки един аспект от нашите иначе съвместни животи. Заразата, за която почти нищо не знаем и за която казват, че няма лечение, ни разделя повече, отколкото осъзнаваме. Дали като стоим и работим сами от вкъщи или като ограничаваме контакти с приятели и роднини, новото “нормално” диктува социална изолация, за която малко от нас са пригодени да живеят.

Същевременно бизнесът върви все по-стремглаво надолу и вирусът застрашава малките и средни фирми у нас с ужасната мисъл за фалит и още по-ужасната опасност да изоставят стотици хора без работа в критичен момент. Страхуваме се и се питаме – как ще преминем през това? Ще оцелея ли ако кризата продължи повече от месец? Трябва ли да освобождавам работници?

Виждаме също как липсата на китайски внос е видима по витрините със стара стока на магазините. Това ме накара да се замисля – как стана така че сме толкова зависими от чуждото? Защо избрахме по-евтиното пред по-качественото, дотогава когато не останаха алтернативи? Защо култът към чуждото ни накара да забравим за удобството на домашното?

В цялата ситуация има и жилка ирония – с идването на китайския вирус си тръгнаха китайските стоки. Това което ни остана, след COVID-19, e българското.

Не би било честно да игнорираме как целият свят се обединява срещу невидимия враг – всички ставаме съпричастни с болката на най-засегнатите, виждаме многобройни дарителски кампании в помощ на болниците и се трудим заедно в най-мащабната битка, която сме водили като вид. Дори пред лицето на най-опасната пандемия в съвременната история, ние пеем от балконите си и се борим да предпазим най-уязвимите. Не за пръв път виждаме как обединението наистина прави силата.

С тази свежа перспектива, искаме да използваме момента да ви запознаем с една малка българска фирма, която прави всичко по силите си да продължи да работи в този труден за всички момент. “Габина” е производител на дамски обувки и аксесоари от естествена кожа на домашния пазар повече от 23 години. Те ни помолиха да Ви разкажем за техния бизнес и за това как те реагират на възникналия недостиг на предпазни мерки срещу вируса.

“Ние сме от малкото останали производители у нас”, споделя собственикът на предприятието, Станислав Митев – “в такива моменти изглеждаме големи, когато работим въпреки обстоятелствата”.

Във фабриката на “Габина” в гр. Добрич работят 40 човека. С новопоявилата се опасност от зараза, отборът на “Габина” реагира мигновено, за да подпомогне както работниците, така и своите клиенти.

“От началото на април месец започваме кампания на безконтактни доставки на всички поръчки направени чрез нашия уебсайт. От момента, в който сложим новия Ви чифт обувки в кутията, до момента, в който той пристигне до вашата врата, можете да бъдете сигурни както в качеството, така и в безопасността на Вашата покупка. Във връзка с появилата се липса на санитарни продукти и ширещата се спекула с цените им, нашия отговор е подарък гел за ръце с всяка поръчка”.

Относно цените на обувките, те споделиха с нас, че новата пролетна колекция в типичния стил и разнообразие от цветове, ходила и модели излиза от фабриката с намалени цени предвид създалата се ситуация… За близкото бъдеще основната ни цел е да запазим здравето и работните место на всеки един от нашите работници.”

А за това как да продавате онлайн и как да бъдете успешни в интернет пространството е нужно и качествено съдържание. Екипът на ZAMESENI прави това доста успешно с оглед огромното предлагане на дигитални услуги. Изработване на фирмени сайтове, видео реклами, фотография или собствена фирмена иденточност със собствен стил и подход към пазара.

Можете да научите повече за кампанията на “Габина” в техния уебсайт на https://www.gabinashop.com/ и на тяхната Фейсбук страница https://www.facebook.com/GabinaBg.

Следвайте ни в социалните медии