Доживотен затвор очаква убиеца на 20-годишната студентка в Истанбул

Най-тежката присъда затвор в турското законодателство – доживотно лишаване от свобода при строг режим, получи днес убиецът на 20-годишна турска студентка в окръг Орду (Североизточна Турция), съобщава частната телевизия НТВ.

Младата жена бе смъртоносно намушкана с нож пред дома си на 3 декември. Извършителят на престъплението Йозгюр Ардуч бе задържан от полицията. У него бе намерено оръжието, с което е извършено престъплението. При ареста той е оказал съпротива и е ранил двама полицаи.

Съдебната присъда бе издадена на второто заседание по делото за убийството, след като подсъдимият призна вината си.

На 10 февруари Ардуч отново ще се яви пред съда, за да отговаря по обвинения за “опит за убийство на длъжностно лице” заради раняването на полицаи.

Мъжът е избягал от затвора на 1 декември, два дни преди да убие 20-годишната Джерен Йоздемир, студентка във факултета по Музика и сценични изкуства на университета в Орду. Извършителят на престъплението е бил в затвора от 2005 г. с присъда за убийство.

Пред полицията заподозреният признал, че е следил студентката близо 4 километра до дома ѝ и че искал да вземе чантата ѝ, но след като видял човек на прозореца на сградата, изпаднал в паника и намушкал с нож момичето, без да вземе чантата, съобщава Анадолската агенция, цитирана от БТА.

Следвайте ни в социалните медии