Директора на “Топлофикация София” подаде оставка

Днес в Надзорния съвет на „Топлофикация София” ЕАД постъпи искане от изпълнителния директор на дружеството инж. Кремен Георгиев за прекратяване на правомощията му. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството, цитирани от Агенция „Фокус”.

Решението му е било предмет на предварително обсъждане и на по-ранен етап с Надзорния съвет, който своевременно е предприел действия за осигуряване нормалното функциониране на дружеството.

Инж. Кремен Георгиев благодари на ръководството и екипа на „Топлофикация София” ЕАД за гласуваното доверие и съвместната работа.

Надзорният съвет на „Топлофикация София“ ЕАД прие единодушно постъпилото заявление за освобождаване на инж.

Георгиев като изпълнителен директор на дружеството и утвърди за нов изпълнителен член на Управителния съвет Александър Александров. Александър Александров е магистър „Топлоенергетика” от Технически университет – София, с няколко специализации в Германия, включително по Програма за обучение на висши мениджърски кадри (еквивалент на МВА) и повече от 20 годишен опит на ръководни позиции във водещи български и международни компании.

Последният голям скандал със столичната топлофикация беше с пускането на парното тази година. То започна в началото на ноември, когато времето в София беше топло, въпреки че по закон за масово пускане трябва да бъдат изпълнени изискванията за три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12°C и прогноза от НИМХ за трайно застудяване.

Задълженията на дружеството са над 860 млн. лева. Около 800 млн. лв. от тях са натрупани преди инж. Кремен Георгиев да поеме поста изпълнителен директор, по данни, изнесени от него.

Следвайте ни в социалните медии