Деца настанени в стаи с нулева хигиена в хотел с категория 4 звезди (ВИДЕО)

Практиката хотелите да не желаят да настаняват деца е масова. Това каза в ефира на “Здравей, България” по NOVA Деница Иванова, представител на туристическа агенция.

Повод за думите й е оплакване от страна на майки на деца от столично училище, който сигнализираха за мизерия и нулева хигиена в хотел с категория 4 звезди в Русе. Ученици бяха настанени в окаяни стаи, след като отишли на екскурзия в дунавския град. Хотелът, в който са отседнали децата обаче, бил единственият в града, който приел да настани децата, става ясно от думите на представителя на туристическата агенция.

Видео:

“Предложихме два варианта за настаняване – единият в близкото село Нисово, а другият в хотел Рига. Те избраха Рига, защото е в центъра на града. Имаме подписан договор с хотела, че децата се настаняват в нереновирани стаи. Наш представител беше там. Говорих с управителя още, докато децата бяха на разходка. Имаше предложение да се преместят в други стаи, но те отказаха”, коментира Деница Иванова. Тя допълни, че това е бил единственият хотел, който е искал да приеме деца. “Практиката хотелите да не желаят да настаняват деца е масова”, каза още Иванова.

“Останахме разочаровани от условията в хотела. От 5-я до 10-я етаж дограмата е нова. От 11-я нагоре обстановката е мизерна. Помолихме управителя на хотела да преместим децата в хубавите стаи. Оказа се обаче, че в града има фестивал и няма други свободни места. Обясниха ни, че част от парите, които сме платили, ще ни бъдат върнати”, заяви учителят и ръководител на екскурзията Виктория Митова от 157 ГИЧЕ “Сесар Вайехо”.

Майката, Веселка Бонева, каза още, че дори децата са се възмутили от мястото и мизерията.

“При запитване за настаняване на ученическата група ние сме оферирали икономични нереновирани стаи и реновирани помещения в категориите стандарт и делукс. Стаите не са мръсни. Снимките, които показват мизерия в сградата, са извадени от контекста. В сайта на хотела и на рецепцията тези стаи не са обявени, защото не се продават. Стаи, които не са категоризирани не се дават”, каза мениджърът на хотела Женя Петрова.

Министерството на туризма започна проверка по случая.

“Стаите не отговарят на нито една от категориите, които са определени в Закона за туризма. Бяхме уверени, че последните етажи не се предлагат на туристи. По време на огледа установихме, че стаите са опасни”, каза Лиляна Арсова, представител на Министерството на туризма.

Следвайте ни в социалните медии