Депутат се зарази с коронавирус

Положителни проби за коронавирус бяха потвърдени за един от депутатите на Републиканската партия във френското Национално събрание, както и за един от административните служители в парламента. Това съобщи радио „Франс Инфо”, позовавайки се на комюнике на председателя на френското Национално събрание Р. Феран.

“В контекста на коронавирусната епидемия, която се разпространява в цялата страна, днес Националното събрание беше информирано, че един депутат и един служител на тази институция на властта са заразени с вируса. Друг служител има съмнение за инфекция”, се казва в съобщението.

В него се посочва, че депутатът е настанен в болница за интензивно лечение, а служителят, който работи в парламентарния ресторант е хоспитализиран. Съобщава се, че от днес ресторантът е временно затворен.

Броят на заразените с коронавирус във Франция се увеличи до 423, през последния ден броят на смъртните случаи от болести, причинени от него, се увеличи до седем. От вчера в континенталната част на страната не остана нито един регион без болни.

Следвайте ни в социалните медии