„Дейли Мейл“: Не се изключва вероятността 39-те жертви в камиона да са българи!

Министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън заяви в Туитър, че е ужасен от новината за намерени 39 трупа в камион на изток от Лондон, който пристигнал в страната от България.

„Ужасен съм от трагичния инцидент в Есекс. Получаваме редовно информация и вътрешното министерство работи в тясно сътрудничество с полицията в Есекс, за да разберем какво точно се е случило. Мислите ми са с тези, които са изгубили живота и близките си“, написа Джонсън.

Секретарят по вътрешните работи Прити Пател заяви: „Шокирана съм и съм натъжена от този трагичен инцидент в Грейс. Сърцето ми е с всички засегнати“.

Тя увери, че по случая работят и имиграционните служби, тъй като една от версиите е, че загиналите може да са мигранти.

Полицаите смята, че загиналите са или от страната, от която са тръгнали или от страната, до която са искали да стигнат, съобщава „Дейли Мейл“. Това означава, че не се изключва вероятността жертвите да са българи.

Междувременно българското Министерството на външните работи обяви, че не разполага с информация относно публикации в британски медии за намерени мъртви 39 души в камион, за който се твърди, че е дошъл от България във Великобритания.

Посолството ни Лондон е в контакт с местните власти и проверява случая.

Сиймъс Лийни, мениджър в северноирландската Асоциация за товарен транспорт, обясним, че има директен път от Холихед в Уелс, откъдето се смята, че камионът е влязъл във Велкобритания, от Дъблин.

„Ако камионът е дошъл от България, влизайки през Холихед (Уелс), това е един нетрадиционен маршрут“, каза той.

„Хората казват, че граничните проверки са се засили на места като Довър и Кале, затова може би са видели като по-лесен начин да тръгнат от Шербург или Роскоф през Рослер и до пътя към Дъблин.

Това е дълъг заобиколен път и би добавил допълнително дни към пътуването“, обясни той, цитиран от “Скай нюз”.

Следвайте ни в социалните медии