Глобиха с 3 бона баща, теглил с кола детето си в шейна

Лавина от възмущение предизвика любителски клип, на който се вижда как баща влачи с лекия си автомобил шейна с 8-годишното си дете в нея. Случаят е от местност Карандила край Сливен на 9 февруари около 13,30 часа.

Часове, след като бе дадена гласност, “Пътна полиция” се самосезира, издири нарушителя и го санкционира. Бащата е 38-годишният жител на Сливен Свилен Иванов. Той е управлявал лека кола “Опел Корса” със софийска регистрация. Съставен му е акт за административно нарушение по член 104б т.2 от закона за движение по пътищата. Размерът на акта е 3 000 лв, предвидено е лишаване на извършителя от свидетелство за правоуправление за срок от 1 година.

От ОД на МВР-Сливен уточняват, че предстои да бъде сезирана местната комисия за закрила на детето.

Адвокат Момчил Панталеев, който е приятел на санкционирания баща заяви в ефира на БТВ, че Свилен Иванов е интелигентен, изключителен и добър баща. „Откакто се е случило това с клипа, той е изключително притеснен от коментарите и епитетите, които са му лепнали незаслужено. Всичките негови действия в този момент са изключително контролирани и пресметнати. Имало е риск, но той е бил малък, защото бащата е контролирал ситуацията“.

По думите му е внушено, че се касае за безотговорен родител. „На клипа се вижда, че става дума за разстояние от 100 метра и е карал много бавно. Майката е била на задната седалка и също е следила ситуацията. Този ден времето бе изключително хубаво, в тази местност сняг има 1-2 дни в годината и в този ден всеки се е опитал да прекара хубав ден с децата си. Аз също бях там. Видях поне още двама родители, които правеха същото. Най-опасно бе поведението на водача на автомобила, от който е заснет клипа“, подчерта юристът.

Той определи санкцията като несправедлива.

Следвайте ни в социалните медии