Германия отказва да върне Михаела в Камено

Немската социална служба отказва да върне 17-годишната Михаела в Камено, алармира майката Пенка.

От няколко дни тя се опитва да убеди властите в Германия да пратят непълнолетното момиче обратно в България, но засега удря на камък. Михаела първоначално бе изведена от квартирата, обитавана от приятеля й – 23-годишния Иван Садъков, и настанена в социален център за непълнолетни в Берлин, но след това напуснала дома.

Малко преди това да се случи майка ѝ Пенка получила обаждане от социалния дом. Мъжът, който звънял, се представил за преводач и осъществявал връзка между родителката и две жени от социалната служба.

“Първият им въпрос на госпожите беше имам ли нещо против Михаела да остане при тях? Което за мен е абсурдно и им казах, че искам детето ми си дойде при мен, вкъщи, да знам къде е и какво се случва с нея. Следващите им въпроси – в каква среда живеела, какви ни били материалните условия… Някакви абсурдни въпроси. След това ми заявиха, че тя се чувствала добре там, където се намирала и не искала да се прибира в България“, изумена е майката на момичето.

Същата вечер преводачът се обадил пак за да каже, че Михаела е пусната от дома, за да се прибере в квартирата, защото там се чувствала добре.

Пенка Михалева няма обяснение как и кой е разрешил тя да напусне страната, след като нито тя, нито съпругът ѝ са издавали пълномощно, с което тя може да излиза зад граница.

Следвайте ни в социалните медии