В тази държава настаняват всеки заразен с коронавирус в болница

Венецуелският президент Николас Мадуро нареди всички заразени с новия коронавирус да бъдат настанявани в болница, уверявайки, че болничната система в изпадналата в криза страна разполага с над 20 000 легла, готови да приемат пациенти, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

Това е издадена от мен заповед. Трябва да постигнем хоспитализация на 100 процента от случаите (на Ковид-19), заяви лидерът социалист в телевизионно изявление.

Според вицепрезидентката Делси Родригес във Венецуела са регистрирани 166 случая на коронавирус и 7 смъртни случая вследствие на вируса.

“Успяхме да овладеем пандемията и при сегашната ситуация можем да приемем в болница всички заразени и да ги изолираме”, каза Мадуро.

Досега заразените с коронавируса бяха длъжни да останат под карантина в дома си, а в болница влизаха само хората в най-тежко състояние.

Според президента в здравните заведения във Венецуела има 23 500 легла. Независими експерти от Мрежата за защита на националната епидемиология обаче, страната с 30-милионно население разполага с едва 206 легла в отделения за интензивни грижи, като половината от тях са в столицата Каракас. Медицинската общност се опасява от масиран наплив на пациенти в болниците, които не разполагат с нужната апаратура и средства, а в някои случаи хигиената там е и на много ниско равнище.

В опит да спре настъплението на коронавируса преди месец Мадуро разпореди почти пълна карантина, преустановени бяха международните и вътрешните полети.

Следвайте ни в социалните медии