В Полша регистрираха първи случай на коронавирус

Полша обяви днес за първия случай на коронавирус на своя територия, предаде Франс прес.

Става дума за мъж, който е имал престой в Германия. Заразеният не принадлежи към някоя от рисковите групи, заяви на пресконференция полският министър на здравеопазването Лукаш Шумовски, имайки предвид, че болният не е възрастен.

Общо 68 души са приети в болница в Полша, за да бъдат изследвани за коронавирус, а около 500 са поставени под карантина, каза още Шумовски, цитиран от БТА.

Служител на компания “Амазон” в американския град Сиатъл е поставен под карантина, след като е дал положителна проба за коронавирус, предаде Франс прес, като се позова на изявление на фирмата.

Компанията съобщи, че служителят си е тръгнал от работа и се е прибрал вкъщи, след като се е почувствал зле на 25 февруари, и оттогава не се е връщал на работа. Колегите му, които са били в пряк контакт с него, са предупредени за рисковете от предаване на вируса.

“Амазон” съветва служителите си, които проявят симптоми на коронавируса, да си стоят у дома и да се обърнат към лекар, подчертавайки, че здравето на хората е приоритет.

“Амазон” има 50 000 служители в Сиатъл, където се намира световната централа на компанията, отбелязва АФП.

Следвайте ни в социалните медии