Възрастната двойка с коронавирус в Силистра е пътувала до Великобритания

Семейство в силистренското село Сребърна – мъж и жена на 71 и 73 години – са настанени в инфекциозното отделение на болницата в Силистра, съобщиха от лечебното заведение.

Възрастната двойка, мъж англичанин и жена – българка, се завърнали от Великобритания и са били под карантина. Те са сред новите 25 случая на заразени с коронавирус в България, заявиха от Националния оперативен щаб по справка от последното денонощие.

Доставяна им е храна и покупки а самите те не са излизали от дома си, пише 24 часа.

Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов свика вчера заседание на ОКЩ, където бе взето решение: община Силистра ще постави предупредителни табели на територията на Дунавския парк на всичките 9 входа, както и по всички спортни площадки, за да е видно, че не може да се тренира на открито, съгласно превантивните мерки обявявани всекидневно от Националния оперативен щаб. Ще продължи охраняването на парка от длъжностни лица.

Табели ще бъдат поставени на видно място в подходите към крепостта „Меджиди табия”. Единствената цел е да се спазват ограничителните мерки и да бъде спряна/ предотвратена заразата от коронавируса. Всички забрани важат и за междублоковите пространства, местата около кварталните магазини, където се събират групи хора, край беседките и др.

Дежурствата на ГКПП Силистра продължават, както и 24-те часови дежурства на инспектори за обслужване на дежурен телефон 0879 170 186, на който граждани и служители от други ведомства отправят своите въпроси и сигнали.

Следвайте ни в социалните медии