Времето също не е благоприятно за разрешаване на водната криза в Перник

Въпреки вчерашния снеговалеж, времето няма да помогне за преодоляването на водната криза в Перник, каза пред Радио „Фокус“ синоптикът от НИМХ Красимир Стоев. Той обясни, че за сега съществени валежи не се прогнозират.

„До този момент не може да се говори, че сме имали по-сериозни зимни прояви на времето. За съжаление предстои една седмица, в която отново ще липсват валежи, със спокойно антициклонално време. Мъглите ще са по-често явление в равнинната част на страната. Доста активни са атмосферните процеси над Западна и Северна Европа с развитието на серия от Атлантически циклони. При нас пък е спокойно с температури по-високи от обичайните за този период на годината“, каза синоптикът.

Красимир Стоев обясни още, че в края на седмицата предстои захлаждане заради проникване на по-студен въздух на Балканите, но съществени валежи не се предвиждат. Синоптикът допълни, че зимата все още не е приключила и януари предстои да покаже своя зимен характер.

В седмицата след 20 януари ни очаква доста по-динамично време със застояване от север. Има потенциална опасност за формирането на средиземноморски циклони и за създаването на валежна обстановка.

Следвайте ни в социалните медии