Вкусен домашен елексир срещу излишни килограми

Според много хора черешите са едни от най-вкусните плодове.Тяхната консумация освен, че доставя удоволствие на сетивата ни, е и изключително полезна за организма ни в много аспекти.

Техните полезни свойства отдавна са били изтъквани от редица специалисти по храненето, изключително благоприятни са за тези, които искат да отслабнат по здравословен начин.

А именно, благодарение на влакната, пектина и голямото количество вода, което съдържат, те бързо удовлетворяват усещането ни за глад и помагат за регулирането на лошия холестерол в кръвта.

Черешите спомагат в свалянето на телесна мазнина, а освен това са нискокалорични – в 10 череши се съдържат някъде около 60 калории.

Този прекрасен плод се препоръчва за консумация след тренировка. Черешите са ефикасен лек и срещу различен вид възпаления, както и артрит и пободен вид заболявания.

Възползвайте се от сезона на черешите и си правете тази специална напитка, която ще ви помогне в търсенето на перфектната за вас фигура.

Необходими продукти:

10 череши

1 шепа спанак

1 банан

300мл козе прясно или кисело мляко

Сок от половин лимон

Начин на приготвяне:

Измийте черешите, разрежете ги на две и премахнете костилките. Измийте спанака и го нарежете на ситно. Обелете банана и го нарежете на кръгчета, не прекалено дебели.

Изцедете сока от половин лимон. Смесете всички съставки, включително и млякото (кисело или прясно), в блендър или специална машина за правене на смутита. Пийте, докато е свежо.

Следвайте ни в социалните медии