Виртуалният любовник твърди, че варненската банкерка му пратила само 15 бона

Виртуалният любовник на обвинената варненска банкерка твърди, че тя му е пратила само 15 000 лева. Това съобщи пред медии наблюдаващият прокурор Светлана Данева, цитирана от “Фокус”.

Според прокурора мъжът, на когото Невена Й. е пращала пари, твърди че самата варненка му е предложила да изпрати сумата, с която да му помогне да реши част от финансовите си проблеми.

Невена Й. заяви пред магистратите, че съжалява за случилото се и поиска домашен арест. Защитата й се аргументира с факта, че родителите й са с влошено здраве и Невена Йорданова е оказала пълно съдействие на разследващите.

“Делото е едва на няколко дни, но и третото лице ще бъде обследвано. Вече има предприети процесуално следствени действие спрямо него и близки. Спрямо събраните доказателства ще преценим дали да го привличаме като обвиняем и в какво качество. Към момента това, което знаем от банката, е, че обвиняемата е ощетила 19 клиенти с над 1 милион лева, като сумата може и да набъбне, защото се извършва вътрешна проверка”, допълни Светлана Данева.

Сумите са били теглени в продължение на 3 години, като разследващите органи нямат данни къде са в момента откраднатите пари и дали действително сумите са пращани по куриер към виртуалния ѝ приятел.

“Не мога да си представя как един милион лева са били изпратени по куриер в пликове, пишейки документи”, каза още прокурор Данева.

Успоредно с това стана ясно, че от имот в село Мокреш, Монтанско, полицията е иззела 30 000 лева, за които има съмнение, че са изпратени от Невена Й.

В обясненията си онлайн приятелят ѝ е казал, че парите са на баща му, като това тепърва предстои да бъде изяснено от разследващите. Към момента сумата е приета за веществено доказателство.

Светлана Данева допълни, че самопризнанията, които обвиняемата е направила, не са необходими на прокуратурата, защото има достатъчно доказателства за извършеното от нея деяние.

“Такава голяма сума има още по-голяма вероятност да е скрита някъде другаде”, каза още наблюдаващият прокурор.

В съдебната зала бе препоръчано на обвинената да ѝ бъде извършено съдебно-психиатрична епикриза.

За престъплението, в което е обвинена Невена Й., може да получи присъда от 10 до 20 години затвор, конфискация на имущество и забрана за упражняване на определени професии.

По-рано днес Варненският окръжен съд реши Невена Й. да остане в следствения арест.

38-годишната Невена бе привлечена като обвиняема за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай.

Парите от влоговете на вложителите били прехвърляни в сметка на обвиняемата и нейни роднини, а след това теглени и изпращани с куриерската фирма на виртуалния приятел на Невена. Той се представял като Мирослав Михайлов. Истинското му име обаче е Сергей и живее охолно в монтанско село.

Освен парите на вложителите, Невена теглила личен кредит и кредит от името на баща си, а парите също били изпратени на мъжа. С пратки на тя изпратила и личните влогове на родителите си, които са пенсионери по болест.

Пред разследващите обвиняемата обяснила, че Мирослав искал парите, за да реши свои финансови проблеми с лихвари. За близо трите години общуване в интернет двамата никога не са се виждали на живо. Невена имало само три негови снимки.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е взета най-тежката мярка за процесуална принуда на Невена Й., подлежи на обжалване пред Апелативния съд, заявиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Следвайте ни в социалните медии