Вижте с какво време ще ни посрещне новата седмица

Днес ще преобладава слънчево време, след обяд – с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност, и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици.

Ще духа слаб, в източните райони – до умерен, североизточен вятър.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 29 и 34 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието още от сутринта ще има временни увеличения на облачността. В следобедните часове ще се развие и купеста облачност, но само на отделни места – главно по южното крайбрежие, ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 26-29 градуса. Температурата на морската вода ще е 23-24 градуса, само на север от нос Калиакра ще е около 20 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен, а по билата – и временно силен, североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23 градуса, а на 2000 метра – около 16 градуса.

В неделя не се очакват съществени промени във времето и отново ще бъде много топло.

В началото на другата седмица се очаква слабо понижение на максималните температури. Има и вероятност за валежи главно над западните и планинските райони.

В сряда и четвъртък ще превалява на изолирани места, но в петък и към края на седмицата вероятно ще видим гръмотевични бури и дъждове в повече райони от страната.

Следвайте ни в социалните медии