Вижте симптомите за рак, на които не обръщаме внимание!

От първостепенна важност за бързата диагноза и започване на лечение при болестта рак са точно онези първи сигнали, които подсказват, че раковите клетки атакуват. С течение на времето се появяват и други, но дотогава вече е нужно да сте посетили лекар и да сте се осведомили за основните характеристики на заболяването.

Основни или първични симптоми на онкологиите не се срещат във всички случаи на рак и могат да бъдат общи за други заболявания. Независимо от това, трябва неотложно да се консултирате с лекар, така че той да ви прегледа и направи нужните изследвания. Ето защо трябва да сте добре осведомени кои са първите симптоми на опасното заболяване. Информация от първа ръка по темата дават пациенти с ракови заболявания.

Болни от рак на мозъка са назовали симптомите, на които първоначално не са обърнали внимание. Изследването на специалистите от Кралския колеж в Лондон е публикувано в сп. PLOS One. Пациентите не били обърнали никакво внимание на:

– проблеми с паметта и загуба на равновесие (те смятали, че това са симптоми на старостта, а някои дори се притеснявали, че лекарите няма да разберат безпокойствието им)

– дневен сън

– усещане, сякаш им се заплита езика

– силна умора

– чувство за “дежавю”

Освен това, някои не искали да безпокоят лекарите “за дреболии”. В резултат много пациенти се оказали в болницата, чак когато вече имали подозрения, че ще бъдат повалени от инсулт, деменция или влошаване на зрението. Едва тогава ставало ясно, че са жертва на онкологично заболяване, пише zdrave.to.

Следвайте ни в социалните медии