Вижте най-опасният продукт на света!

За най-вреден за човешкия организъм продукт може да се смятат диетичните газирани напитки според резултати от изследвания, които е публикувала American Heart Association – това съобщава medikforum.ru, цитиран от Обекти;

Учените съветват настоятелно тези, които постоянно ги пият, да намалят консумацията им, или най-добре напълно да ги изключат от менюто си.

Газираните напитки със захарни заместители, които се смятат за диетични, повишават риска от възникване на инсулт и слабоумие, заявяват специалистите от асоциацията.

„Изпивайки дори едно кенче газирана напитка „без захар“ на ден, човек увеличава тройно своя риск от инсулт и 2,9 пъти – писка от развитие на слабоумие“, потвърждава се и в доклада, подготвен от тях.

В диетичните газирани напитки вместо захар се използват различни изкуствени подсладители, например аспартам. Предварителните изследвания са доказали, че попадайки в човешкия организъм, аспартамът се разпада на фенилаланин, аспарагинова киселина и метанол, които са токсични.

Освен това, аспартамът притежава свойството да се натрупва в главния мозък и да предизвиква анормална активност на неговите нервни клетки. Заедно с другите вещества в състава на диетичните газирани напитки той натоварва силно черния дроб и допринася за натрупването на токсични отлагания в чревния тракт.

Не бива да се забравя и че газираните напитки съдържат киселина, чието повишено съдържание в организма води до бързо стареене. Сред другите последствия на този процес е възпаление и разрушаване на тъканите, добавя изданието.

Следвайте ни в социалните медии