Вижте най-младата тираджийка у нас

23-годишната Вероника Стефанова от Пловдив работи една все още нестандартна за жени в България професия.

Момичето е най-младата тираджийка у нас и тотално разби клишето, че трябва да си мъж, за да си зад волана на тежкотоварен автомобил.

Пловдивчанката и нейният спътник в живота Петър Пенов, който също практикува тази професия, са избрали живот на колела, а за тяхната вдъхновяваща история ни сподели майката на Вероника – Тони. Тя споделя, че в момента двамата се намират в Италия и няма търпение съвсем скоро да ги посрещне в България и родния Пловдив.

“Очаквам да се приберат около 15 декември. Това ще е един нестандартен подарък за Коледа от мен за нея и годеникът й Петър Пенов.” – разказва пред Trafficnews майката на Вероника – Тони Стефанова.

Вероника е родена на 14 юни 1996 година в Пловдив. Завършва Рекламна графика в СОУ “Св.Св. Кирил и Методий” – Пловдив, а по-късно и Графичен дизайн в ЧПК “Омега”.

Петър е четири години по-голям от Вероника и е ученическата й любов, а погледите им за първи път се срещат, когато са в 5-ти клас.

С течение на времето приятелството прераства в любов. По-късно идва период на раздяла, ако може да бъде наречена така, тъй като Петър се обръща към своята любима с трогателните думи “Ще те чакам да станеш на 18 години и тогава пак можем да бъдем заедно.” И наистина става така!

Оттогава до ден днешен те са неразделни, а преди няколко месеца, навръх рождения й ден – 14 юни, Петър пада на колене пред своята любима с пръстен в ръка и въпрос “Ще се омъжиш ли за мен?”, а тя без ни най-малко да се замисли отговаря с така чаканото “Да”.

Петър дълго време работи като тираджия и именно това е причината бензинът в кръвта на Вероника да се запали. Година и половина тя пътува с Петър в чужбина – Италия, Германия, Белгия. След това решава да изкара шофьорски курс за тежкотоварни автомобили и на 8 октомври е назначена официално на работа в транспортна фирма ПИМК.

“Никога не съм мислила, че дъщеря ми ще кара тир. В началото бях шокирана и все повтарях, че мама не я е гледала 23 години, за да стане тираджийка. Но тя го реши и каза, че нищо не може да повлияе на нейното решение. Сега е много доволна и щастлива.” – разказа майка й Тони Стефанова.

Приятелите й също реагират странно и са искрено очудени от решението на Вероника. В същото време и се възхищават за смелостта и за това, че въпреки, че тираджийството е по-популярно като мъжка професия, тя се справя и го прави с желание.

В момента Петър и Вероника карат един тир. Двамата работят по 16 часа – през половината време спират по паркинги, където си готвят, къпят се и лягат да почиват. Почивните им дни са в събота следобед и неделя, като обикновено гледат телевизия, пазаруват си и се събират с колеги, превърнали се в приятели.

“На нея много й харесва, дори много пъти ми е споделяла, когато не е на работа, че не може да си намери нещата във вкъщи и чака с нетърпение да си отиде в нейната боксониерка, за да й е всичко на една ръка разстояние. Харесва й този начин на живот и времето й лети много бързо” – завършва своя разказа най-близкият човек на Вероника – нейната майка.

Следвайте ни в социалните медии